Έχεις γένια, κοντά ή μακριά; Μήπως θες να αρχίσεις τώρα να αφήνεις; Σε κάθε περίπτωση το παρακάτω άρθρο σε αφορά!

Αν θες να ξεκινήσεις τώρα, θα πρέπει να κάνεις υπομονή τρεις με τέσσερις εβδομάδες ώστε να μακρύνει αρκετά. Nα μακρύνει και να πάρει το φυσικό του σχήμα. Έπειτα, θα πρέπει να επιλέξεις το επιθυμητό μήκος και να το κρατάς σταθερό, αυτό προϋποθέτει ότι 1-2 φορές την εβδομάδα, θα το τριμάρεις. Eίναι μια ευχάριστη ρουτίνα για εσένα, σίγουρα πιο οικονομικό από τον μπαρμπέρη. Αυτό θα γίνει επενδύοντας σε ένα ποιοτικό trimmer και βρίσκοντας τη σωστή τεχνική για τα δικά σου γένια.

Trimmer Gamma + Absolute Hitter


Το επόμενο και πιο σημαντικό βήμα είναι η ρουτίνα καθαρισμού! Θα πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ με ένα ήπιο σαμπουάν κατάλληλο για γένια με ουδέτερο pH. Tο τακτικό πλύσιμο είναι ιδιαίτερα σημαντικό στα αρχικά στάδια ανάπτυξης της τρίχας, καθώς και στη συνέχεια διότι με αυτόν τον τρόπο απομακρύνουμε τις νεκρές τρίχες, τα νεκρά κύτταρα και αποφεύγουμε την ξηροδερμία και τον κνησμό.

Lavish Care Siberian Preacher




Ένα ακόμα βήμα προς τα τέλεια γενιά η μούσια είναι η καθημερινή περιποίηση και ενυδάτωση με ειδικό και εξειδικευμένο λάδι ή αμυγδαλέλαιο, κυρίως μετά το μπάνιο, κάνοντας απαλό μασάζ ώστε να διεισδύσει στους πόρους της τρίχας και να ενυδατώσει σωστά το δέρμα κάτω από αυτήν. Το λάδι έκτος από την ενυδάτωση, θα κάνει το μούσι ακόμη πιο λείο και μαλακό, ενώ θα του δώσει την κατάλληλη λάμψη/γυαλάδα, ώστε να δείχνει ακόμη πιο καθαρό και περιποιημένο. Επιπροσθέτως είναι ένας ιδανικός τρόπος να καταπραΰνουμε ή να προλάβουμε την ξηροδερμία.

Lavish Care Brawler's Λάδι για Γένια με Έλαιο Κάνναβης 30ml


Κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ είναι το χτένισμα! Πρέπει να διαλέξεις μία κατάλληλη για αυτή τη δουλειά βούρτσα ή χτένα αναλόγως του μήκους και το τύπο τρίχας που έχεις. Η διαδικασία του χτενίσματος πρέπει να γίνεται ως εξής: απαλά με μία χτένα ή βούρτσα, ώστε να παραμένει σε μία σταθερότητα καθημερινά και να μην είναι ατημέλητο. Να θυμάσαι! Δεν θες να σπάσεις την τρίχα, θες απλά να την ξεμπερδέψεις και να της δώσεις ένα ομοιόμορφο σχήμα ώστε τα γένια σου ή τα μούσια σου να φαίνονται φορμαρισμένα να λεία και υγιή!

ANDIS CLIPPER COMB BLACK


Η σωστή επιλογή των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσεις για τις παραπάνω διαδικασίες θα κρίνουν και το αποτέλεσμα που θα έχεις!

Συντάκτης: Don V