Αδιάκριτη, γιατί δεν τη νοιάζει αν είσαι άντρας ή γυναίκα. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την πιτυρίδα, που θα την αναλύσουμε σε άλλο μας άρθρο.

Ας μιλήσουμε πρώτα για τις αιτίες εμφάνισής της ξηροδερμίας και η αλήθεια είναι ότι είναι πολλές και κοινές τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.

Από τους βασικούς λόγους εμφάνισης της ξηροδερμίας, είναι η αφυδάτωση. Η ελλιπής δηλαδή κατανάλωση νερού και διαφόρων άλλων ενυδατικών παραγόντων. Οι μεταπτώσεις του καιρού και οι αλλαγές της θερμοκρασίας είναι ακόμη ένας παράγοντας.

Κάποιες φαρμακευτικές αγωγές. Σε αυτές τις περιόδους πού λαμβάνουμε τα συγκεκριμένα φάρμακα, (όπως π.χ. αντισυλληπτικά ή κορτιζονούχες ουσίες κ.ά) θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στη σωστή ενυδάτωση και περιποίηση του δέρματος για την ελάττωση ή και την αποφυγή ξηροδερμίας. Ακόμη η ηλικία είναι ένας παράγοντας που μπορεί να βοηθήσει στην εμφάνιση ξηροδερμίας ή να εντείνει την ήδη υπάρχουσα.

Τέλος, αλλά από τους πιο σημαντικούς λόγους είναι η χρήση κακής ποιότητας καλλυντικών ή και της λανθάνουσας χρήσης τους.


Αφού απαριθμήσαμε τους λόγους και τις αιτίες εμφάνισης της ξηροδερμίας πάμε να δούμε παρακάτω μερικούς τρόπους για να την αντιμετωπίσεις.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι η επιλογή σωστών και ποιοτικών προϊόντων ενυδάτωσης και περιποίησης, κατάλληλα πάντα για την περιοχή του σώματος που θα τα χρησιμοποιήσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του κεφαλιού. Και να θυμάσαι, πάντα το pH τους πρέπει να είναι ουδέτερο!

Έπειτα, πρέπει να θυμάσαι πάντα όταν λούζεις τα μαλλιά σου να χρησιμοποιείς χλιαρό και ποτέ καυτό νερό, κάνοντας πάντα απαλό μασάζ χωρίς μεγάλη πίεση.

Lavish Care Siberian Healer 300ml κατά της πιτυρίδας και της ξηροδερμίας

Lavish Care SOOTHE SKIN 300ml κατά της ξηροδερμίας και της πιτυρίδας με χαμομήλι

Με τους παραπάνω τρόπους θα προετοιμάσεις το δέρμα σου για να δεχθεί καλύτερα τα όποια φυσικά συστατικά διαθέτει το σαμπουάν σου και μετέπειτα το conditioner, η μάσκα που θα χρησιμοποιήσεις και το λάδι μαλλιών.




Τέλος, θα πρέπει να προσέξεις πολύ εάν στεγνώνεις τα μαλλιά σου με πιστολάκι, ο αέρας δεν θα πρέπει ποτέ να είναι καυτός και ποτέ να μην φέρνεις το πιστολάκι πολύ κοντά στη ρίζα της τρίχας!

Bonus tips

•Αύξησε το νερό που πίνεις! Να θυμάσαι να πίνεις νερό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

• Όταν υπάρχει εναλλαγή έντονου ζεστού κλίματος με ψυχρό, να θυμάσαι πάντα να φοράς ένα σκούφο ώστε να προστατεύεις από τις ακραίες θερμοκρασίες το τριχωτό της κεφαλής. Μην ξεχνάς ποτέ την ενυδάτωση της τρίχας σου μέσα στην ημέρα!

Lavish Care ARGANOIL - OIL TREATMENT 25ml


Συντάκτης: Don V