Τα rollers προσώπου γίνονται ολοένα και πιο διαδεδομένα, και όχι αδίκως, καθώς έχουν πολλαπλά οφέλη για την επιδερμίδα του προσώπου και όχι μόνο!

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει πολλές instagramers και youtubers να τα χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους ρουτίνα περιποίησης προσώπου. Και ναι, έχουμε ζηλέψει...και εμείς, και εσείς και όλοι μας!




Πάμε να δούμε όμως λίγα πράγματα για τα περίφημα face rollers..

Tα rollers προσώπου είναι κατασκευασμένα από ημιπολύτιμους λίθους με ευεργετικές ιδιότητες. Τα δυο βασικά είναι η πέτρα νεφρίτη και ο ροζ χαλαζίας.

Εκτός από πολύ όμορφη εμφάνιση, αυτοί οι λίθοι έχουν ιδιότητες που βοηθούν την επιδερμίδα να τονώσει την μικροκυκλοφορία, να καταπραΰνει τις μικροφλεγμονές,  και να δώσει μια αίσθηση νεανικής φρεσκάδας και λαμπερής όψης.




Ο ροζ χαλαζίας (ή αλλιώς η πέτρα της αγάπης)  έκανε πρώτη φορά την εμφάνισή του στην Αρχαία Αίγυπτο, όπου τον χρησιμοποιούσαν λόγω της κρύας θερμοκρασίας του, με σκοπό να μειωθεί η ερυθρότητα της επιδερμίδας και να λειανθούν οι λεπτές γραμμές που δημιουργούν οι εκφράσεις του προσώπου. Είναι ιδανικό για χρήση λίγο πριν τον ύπνο, στο night face routine!




Στην άλλη πλευρά, ο νεφρίτης χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική μεταφέροντας τη θεραπευτική του ενέργεια, με στόχο να ενισχύσει τη θετικότητα, την  ηρεμία και την ισορροπία. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι ότι αποβάλει τις τοξίνες από το δέρμα και χαλαρώνει το νευρικό σύστημα. Προσφέρει σφριγηλότητα στην επιδερμίδα καθώς επίσης τη συσφίγγει και την ανορθώνει. Kατά τη χρήση του, το roller παίρνει την θερμοκρασία του προσώπου! Οι αναζωογονητική του δράση κάνει ιδανική την χρήση του κατά τις πρωινές ώρες, ώστε να κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο ξεκούραστη.


Όποιο roller και να επιλέξετε, θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο μέγιστο οποιοδήποτε προϊόν περιποίησης προσώπου χρησιμοποιείτε.  Είναι ιδανικό για serum, λάδι προσώπου και λαιμού καθώς και για την καθημερινή ενυδατική σας! Βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των συστατικών από την επιδερμίδα κάνοντας ελαφρύ μασάζ.




Διαθέτουν δύο πλευρές, μια μικρή για την περιοχή των ματιών και μία μεγαλύτερη για το κύριο μέρος του προσώπου. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και σε αυχένα, λαιμό και γάμπες! 

Εσύ ποιό roller χρησιμοποιείς;