Τι και αν έχει ξεκινήσει πριν χιλιετίες; Τι κι αν παλαιότερα έδειχνε την κοινωνική θέση του άντρα και της γυναίκας; Στην σημερινή εποχή το μανικιούρ είναι συνυφασμένο με τη γυναίκα! Λάθος!

Στο σημερινό μας άρθρο θα μιλήσουμε για το μανικιούρ στον άνδρα και πως αυτό ήταν, είναι και θα είναι μία ανάγκη και του άντρα και σε πολλά σημεία μεγαλύτερη των γυναικών.

Πάρα πολλοί άντρες αναλαμβάνουν δουλειές γραφείου ή κοινωνικών σχέσεων, αν προσθέσουμε και το ότι τα χέρια είναι το πρώτο πράγμα που συνειδητά και υποσυνείδητα παρατηρούμε σε έναν άνθρωπο καταλαβαίνεις αμέσως την αναγκαιότητα, για καθαριότητα και περιποίηση στα σημεία αυτά. Ακόμη και στα ραντεβού με τον ερωτικό σου σύντροφό, το πρώτο πράγμα που παρατηρεί άθελά του, είτε είναι το πρώτο είτε το εκατοστό ραντεβού είναι το αν έχεις καθαρά και περιποιημένα χέρια!




Και αφού είδες το πόσο σημαντικά είναι τα περιποιημένα χέρια τόσο στην κοινωνική όσο και στην προσωπική μας ζωή πάμε να δεις μερικούς τρόπους για να επιτύχεις το τέλειο αποτέλεσμα! Ξεκινάμε με τα εργαλεία που θα χρειαστείς και αυτά είναι μόλις τρία:

1. Μια λίμα για τα νύχια. Εδώ έχεις δύο επιλογές, είτε λίμα μιας χρήσης είτε μεταλλική λίμα.

2. Λάδι ενυδάτωσης για τα νύχια.

3. Μία ενυδατική κρέμα για τα χέρια.

Αυτό ήταν; Όχι βέβαια, πρέπει να σου πω και πώς να τα χρησιμοποιήσεις για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα! Λοιπόν, αφού έχεις αυτά τα τρία υλικά και τα έχεις διαλέξει με προσοχή ώστε να είναι κατάλληλα για τα δικά σου νύχια και κατάλληλα για τον τύπο της επιδερμίδας σου ξεκινάς. Το πρώτο βήμα που θα κάνεις (κι αν δεν έχεις ξανακάνει ποτέ μανικιούρ) είναι για αυτή την πρώτη και μοναδική φορά να χρησιμοποιήσεις νυχοκόπτη ώστε να κοντύνεις αρκετά τα νύχια σου αλλά όχι πολύ βαθιά ώστε να εξαφανιστεί τελείως το νύχι! Έπειτα παίρνεις τη λίμα και με απαλές και ήρεμες κινήσεις λειαίνεις την άκρη του νυχιού,  δίνοντας παράλληλα το σχήμα που επιθυμείς.

Tip: μόλις βάλεις στην εβδομαδιαία η μηνιαία σου ρουτίνα το μανικιούρ, δεν θα ξαναχρησιμοποιήσεις νυχοκόπτη, διότι σπάει και καταστρέφει το νύχι. Όλη η δουλειά θα γίνεται μόνο με τη λίμα ώστε να κρατάς τα νύχια στο επιθυμητό μέγεθος και σχήμα.




Αφού τελειώσει η παραπάνω διαδικασία αφήνεις τη λίμα στην άκρη και αφού πλύνεις και καθαρίσεις τα νύχια σου από τα υπολείμματα που έχουν δημιουργηθεί, συνεχίζεις με το δεύτερο προϊόν. Παίρνεις το λάδι ενυδάτωσης νυχιών και αφού εφαρμόσεις την κατάλληλη ποσότητα σε όλα τα νύχια του ενός χεριού, με το άλλο χέρι κάνεις μασάζ σε κάθε νύχι ξεχωριστά, από τη ρίζα έως την άκρη. Έπειτα ακολουθείς την ίδια διαδικασία και για το άλλο χέρι. Αφήνεις να δράσει για 5 με 10 λεπτά και έπειτα πλένεις και στεγνώνεις με μία βαμβακερή πετσέτα τα χέρια σου.

Ήρθε η ώρα να εφαρμόσεις την ενυδατική κρέμα! Καλό θα ήταν η ενυδατική κρέμα να εφαρμόζεται καθημερινά ώστε να μπορεί να καταπραΰνει και ενυδατώνει σωστά το δέρμα σου.

Αυτό ήταν! Με αυτά τα απλά τρία βήματα θα έχεις πάντα καθαρά και περιποιημένα χέρια!

Είδες; Μανικιούρ δεν σημαίνει μόνο γυναικεία και δύσκολα πράγματα!


Συντάκτης: Don V