Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την πιτυρίδα! Μην ανησυχείς για όλα υπάρχει λύση!

Πολύ συχνά την μπερδεύεις με την ξηροδερμία, μπορείς να πατήσεις εδώ Ξηροδερμία, η αδιάκριτη! για να διαβάσεις τι ακριβώς είναι η ξηροδερμία και τους τρόπους αντιμετώπισης της!

Παρόλα αυτά μία πολύ συνηθισμένη αιτία της πιτυρίδας είναι και η ξηροδερμία, καθώς και αυτή προκαλεί κνησμό και φαγούρα, αλλά όπως είπαμε δεν πρέπει να συγχέεται και να μπερδεύεται.

Ακόμη πιθανές αιτίες είναι οι μυκητιάσεις, το ερεθισμένο λιπαρό δέρμα, το έκζεμα, η ευαισθησία σε διάφορα προϊόντα καθώς και το ανεπαρκές λούσιμο.




Όπως και η ξηροδερμία, ούτε πιτυρίδα κάνει διακρίσεις απλά έχει μία προτίμηση κυρίως σε λιπαρά μαλλιά και δέρμα, οπότε καό θα ήταν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων να προσέχουν λίγο παραπάνω.

Το σύνολο των περιπτώσεων της πιτυρίδας μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιπιτυριδικά σαμπουάν, βέβαια θα πρέπει να δοκιμάσουμε αρκετά σαμπουάν, μέχρι να βρούμε το κατάλληλο που ανταποκρίνεται στο δικό μας τύπο επιδερμίδας και μαλλιών, καθώς οι δραστικές ουσίες τους δεν επιδρούν το ίδιο σε όλους τους ανθρώπους.

Εάν παρόλα αυτά η πιτυρίδα δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης ίσως θα πρέπει να  προμηθευτείς κάποιο φαρμακευτικό σαμπουάν που είναι πιο ισχυρό.

Αν ακόμα η πιτυρίδα επιμένει τότε οφείλεται σε κάποια παθογένεια πιο εξειδικευμένη και θα πρέπει να επισκεφτείς άμεσα το δερματολόγο σου!


Συντάκτης: Don V